MajalahSains.com menarik

Majalahsains.comSekarang saya sedang meneliti beberapa artikel dan laman web berkenaan bidang sains dan teknologi. Dasarnya saya ingin mendapatkan maklumat berkenaan bidang nanoteknologi. Sememangnya, mungkin masih ramai yang belum didedahkan dengan kehebatan bidang ini dalam kehidupan seharian kita.

Cuma apa yang saya ingin kongsikan di sini adalah berkaitan sebuah laman web yang begitu bermaklumat dalam menyampaikan ilmu-ilmu dan pengetahuan tentang bidang sains dan teknologi. Pengasasnya adalah seorang pemuda yang cukup prolifik dalam penghasilan artikel di majalah khususnya Dewan Kosmik keluaran Dewan Bahasa dan Pustaka serta sisipan estidotmy Utusan Malaysia yakni saudara Faizal Aziz.

Laman web tersebut adalah Majalahsains.com dengan temanya “Jambatan Sains dan Teknologi Untuk Masyarakat”. Ia merupakan sebuah web berbahasa Melayu yang membicarakan dunia sains dan teknologi untuk dicernakan oleh masyarakat tanpa mengira usia dan tahap akademik. Sememangnya, ini adalah satu usaha yang sangat terpuji dalam memandaikan masyarakat untuk berfikir secara lebih saintifik dan bermaklumat.

Harap MajalahSains.com terus berjuang dalam mendedahkan penemuan-penemuan menarik dan baharu berkenaan bidang sains dan teknologi.

Advertisements

2 thoughts on “MajalahSains.com menarik

  1. faizal,

    Terima kasih juga atas kunjungan saudara. Saya kagum dengan usaha saudara. Semoga ia memberi banyak manfaat kepada seluruh masyarakat.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s