Aku dan buku lagi

Terasa masa begitu cepat berlalu. BookFest@Malaysia 2009Hari ini sudah masuk hari Sabtu dan menunjukkan bahawa umat Islam sudah lapan hari berpuasa di bulan Ramadhan yang penuh berkat. Ini juga bermakna baki percutian tinggal beberapa hari sahaja lagi untuk kembali ke Sarawak.

Mengambil kesempatan cuti yang ada, saya bersama isteri berjalan-jalan di sekitar Kuala Lumpur khususnya di Jalan TAR dan balik ke Melaka selama tiga hari. Apa yang ingin dititipkan adalah kegembiraan terpancar dalam diri apabila berpeluang untuk berkunjung ke BookFest @ Malaysia 2009 yang berlangsung di Kuala Lumpur Convention Centre tempoh hari.

BookFest yang dianjurkan oleh Popular Bookstore ini adalah salah satu daripada pesta buku yang terbesar di Malaysia selain Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur dan Read Malaysia anjuran MIECC di Mines, Seri Kembangan setiap tahun. Pada hari tersebut, saya dan isteri bersama-sama mengenalpasti buku-buku yang ingin dibeli dan sememangnya tidak menghairankan jika majoriti yang berada di pesta buku tersebut adalah masyarakat berbangsa Cina kerana BookFest menawarkan pelbagai buku dalam bahasa Cina yang disertai oleh penerbit dari luar seperti Hong Kong, Taiwan dan China. Cuma pada tahun ini satu keistimewaan diberikan apabila buku-buku Melayu turut berkongsi tempat. Antara syarikat penerbitan yang menyertai adalah PTS Publications, DBP, Anbakri, Alaf 21, Galeri Ilmu, Jemari Seni Publishing dan pelbagai syarikat lagi.

Ini adalah antara beberapa buku yang sempat dibeli dengan kadar diskaun yang hebat. Terasa tidak rugi apabila membuat pembelian buku pada setiap kali pesta buku berlangsung. Bertuah rasanya.

 Novel Melayu

                                                                                                               

Buku non-fiksyen

Kesemua buku ini dibeli dengan kadar tidak melebihi Rm200. Jimat kan. Hehe..

Advertisements

2 thoughts on “Aku dan buku lagi

  1. Nana – Wasalam. Akhirnya dapat juga saya memilikinya. Cuma sekarang kena menunggu giliran untuk diuliti 🙂

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s