Apa sedang berlaku.?

Semenjak meletupnya filem Kuch-kuch Hota Hai pada tahun 1997, Shahrukh Khan menjadi pelakon idola saya. Setiap filem beliau, saya tidak akan missed untuk menontonnya kerana kepuasan melihat lakonan berkualiti beliau.

Baru-baru ini, kerajaan negeri Melaka bakal menganugerahkan gelaran “Datuk” kepada pelakon Bollywood Shahrukh Khan. Yang menjadi persoalan ialah kewajaran penganugerahan Darjah Mulia Seri Melaka ini kepada Shahrukh. Ini adalah kerana tiada kelihatan jasa dan pengorbanan pelakon ini kepada negeri Melaka dan Malaysia khususnya. Alangkah lebih baik anugerah ini diberikan kepada warga tempatan lain yang berjaya dalam bidang masing-masing.

Panglima TLDM, Shah Rukh terima gelaran Datuk Wira, Datuk

MELAKA: Panglima Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM), Datuk Abdul Aziz Jaafar dan artis Bollywood, Shah Rukh Khan adalah antara 758 pemerima anugerah dan pingat sempena Harijadi Yang Dipertua Negeri Melaka yang ke-70, esok.

Aziz menerima Darjah Cemerlang Seri Melaka yang membawa gelaran Datuk Wira manakala Shah Rukh menerima Darjah Mulia Seri Melaka yang membawa gelaran Datuk.

Sumber : Berita Harian

One thought on “Apa sedang berlaku.?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s